Zelf uw wand of plafond saucen is een klus die eigenlijk iedereen met wat geduld kan, behalve uw materiaal is vooral uw werkvoorbereiding belangrijk.

Voorbereiden werkplek.

Zoals gezegd eerst goed voorbereiden, maak zoveel mogelijk werkruimte zodat u overal goed bij kan zonder spullen te hoeven verzetten en dek vervolgens de vloer onder uw te schilderen muur of plafond af.

Plak met afplakband de plinten af en andere zaken die u niet mee wilt schilderen(wat verwijderd kan worden verwijderen zoals de afdekplaatjes van stopcontacten)

De verf klaarmaken

De verf eerst goed doorroeren(net ontvangen verf van snelverf.com is geschud dus deze roert u alleen als u hem langere tijd heeft laten staan(meer dan een week)

Giet de verf in een rolbak en zorg dat u een kwast, een klein rollertje en een grote roller bij de hand heeft.  Zorg ervoor dat u beide rollers en de kwast goed door de verf zet(paar keer indopen en afstrijken zodat de haren verzadigd zijn met verf)

Afwerken.

In verhouding met de voorbereiding neemt dit het minste tijd in beslag, het daadwerkelijk saucen van de muur.

Ga met de kwast langs alle randen en rol met het kleine rollertje deze randen netjes uit(geen kwaststrepen) Dan gaat u met de grote roller het vlak invullen, zet de verf goed vol op en verdeel deze goed, rol half overlappend van de ene kant naar de andere kan van wand of plafond zodat een gelijkmatige laag het resultaat is.

Niet stoppen halverwege de wand maar in een keer doorgaan.(dit kan als u goed voorbereid heeft)

Tips

Houdt de temperatuur laag,  15 tot 18 graden is warm genoeg, anders droogt uw verf te snel waardoor gelijkmatig verdelen lastig wordt.

Zuigende muren eerst voorstrijken met muurvoorstrijk, dan trekt de verf er niet zo snel in, blijft dus iets langer nat met een beter resultaat als gevolg.

Video ter verduidelijking

Nog vragen? neem even contact met ons op via het contactformulier of per mail dan zorgen wij dat een van onze vakmensen uw vraag beantwoord en u weer verder kunt.